22 Disember 2011

Rahsia Tersembunyi Disebalik Nama Muhammad

1.Kata Muhammad,jika kita gabungkan dalam bentuk min-ha-min-dal,maka akan menjadi sebuah sketsa seOrang manusia.Anda sudah tentu sedia maklum jika sebaik-baik mahkluk yg pernah dicipta oleh Allah di alam semesta ini adalah Manusia. Dengan segala  kelebihan mereka,sementara makhluk lain hanyalah haiwan,tumbuhan dan planet-planet yg penuh rahsia.

2.Kata Ahmad,jika kita teliti satu persatu hurufnya maka huruf-huruf itu akan menggambarkan seorang yg sedang melakukan sOlat,tahukah kamu bahawa SOLAT merupakan sebaik-baik doa dan ibadah yg telah diperintahkanNya..

3.Kata Muhammad,jika digabungkan huruf-huruf,maka akan berbentuk layaknya manusia yg sedang sujud dalam solat.Dengan gerakan SUJUD dalam SOLAT merupakan inti dari semua rukun-rukunnya,kerana pada saat sujud,manusia menundukkan 8 bahagian tubuhnya di bumi bukti kepasrahan kepada sang pencipta.

Subhanallah,Allahu Akbar,betapa rahsia Allah sangat menggetarkan hati,hati yakin bahawa masih banyak tersirat rahsia-rahsia lain d sebalik susok,nama dan semua yang berkaitan dgn sang kekasih sejati..

*MasyaAllah...Subhanallah..sesungguhnya begitu byk rahsia Allah*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan